söndag 20 januari
Enkla åtgärder för ett säkrare hem för små barn

Enkla åtgärder för ett säkrare hem för små barn

7 november, 2018

nätdejting debatt expressen dejta en jungfru Artikel. Små barn är underbara, men också väldigt nyfikna. Nyfikenheten kan i värsta fall leda till olyckor i hemmet om föräldrarna inte har uppsikt när småttingarna undersöker allt de kommer åt. Här är några tips på hur man gör hemmet barnsäkert.

dejting på åland nyheter Varje år skadas 60 000 barn mellan noll och sjutton år i hemmet så pass allvarligt att det är nödvändigt att söka akut vård. Att ha bättre uppsikt och att barnsäkra hemmet är enkla och viktiga åtgärder för att minska olyckor bland små barn. De flesta olyckorna sker i köket, badrummet och sovrummet, visar statistiken.
– En vanlig orsak till fallolyckor är att barnet rullar av skötbordet. Eftersom många barn ligger på skötbordet flera gånger varje dag är det lätt att glömma bort hur viktigt det är att aldrig släppa uppsikten över barnet ens för några sekunder, säger Alexandra Gahnström, försäkringsexpert hos Trygg-Hansa.
Ofta har man skötbordet i badrummet där hårda klinkergolv är vanliga. Vet man att man kommer behöva släppa uppsikten kan det vara en bra idé att istället byta på golvet.
Barn är nyfikna och utvecklingen går fort. De lär sig genom att undersöka och pröva sig fram och vill gärna härma mamma och pappa, och också laga mat eller byta lampa. När barnet lär sig stå och gå når det upp till fler saker som kan välta och det blir fler saker barnet kan klättra upp på – och ramla ner från. Att fästa bokhyllorna mot väggen, skaffa hällskydd till spisen och skydda eluttagen är enkla men viktiga åtgärder för att minska risken för skador.
JONNY BERGGREN

Läs mer